Home » » Pitch Black – Întuneric total

Pitch Black – Întuneric total

În viitorul îndepărtat, nava de transport Hunter-Gratzner, cu echipajul şi pasagerii aflaţi în capsule de criogenare, trec prin coada unei comete în timp ce se afla pe autopilot. Reziduuri din cometă penetrează fuzelajul navetei şi omoară o parte din echipaj, inclusiv căpitanul acestuia. Restul echipajului este trezit, iar pilotul Carolyn Fry (Radha Mitchell) şi copilotul ei, Greg Owens (Simon Burke), se trezesc la timp pentru a încerca să aterizeze de urgenţă pe o planetă din apropiere. Fry doreşte să elimine compartimentul pasagerilor pentru a salva nava şi propria viaţă, dar Owens o opreşte.
Nava se prăbuşeşte şi Owens îşi pierde viaţă. Fry se alătură pasagerilor care au supravieţuit, printre care Imamul Musulman (Keith David), un copil pe nume Jack (Rhiana Griffith) şi William J. Johns (Cole Hauser), care susţine că este poliţist. Johns descoperă că un alt pasager, deţinutul Richard B. Riddick (Vin Diesel), a evadat şi îi imploră pe ceilalţi să-l ajute să-l găsească. Pe măsură ce explorează planeta, ei descoperă că sunt înconjuraţi de trei sori ceea ce face ca pe planetă să fie mereu lumină. Tot explorând, grupul dă peste un aşezământ uman de cercetare geologică, iar acolo se află provizii de apă şi o navă spaţială pe care o pot folosi să plece de pe planetă, deşi îi lipsesc celulele de alimentare.
Pentru a face nava să funcţioneze, ei se pregătesc să se întoarcă la locul prăbuşirii pentru a lua cele necesare de la nava lor, dar unul dintre supravieţuitori este ucis în timp ce explora o peşteră din apropiere, iar Riddick este găsit şi capturat de Johns. Fry investighează peştera, uitându-se după cadavru, dar în loc de asta descoperă câteva creaturi indigene vii, vânători înaripaţi care pot supravieţui doar în întuneric. Fry consideră că oamenii care se aflau acolo înainte au fost ucişi de aceste creaturi şi cere ca Riddick să fie eliberat susţinând că el este o ameninţare mult mai mică decât sunt acele creaturi. Când se pregăteau să plece ei descoperă că la fiecare 22 de ani planeta trece printr-o eclipsă totală de soare ce va dura o lună de zile şi va începe curând.
Share this article :

Trimiteți un comentariu